Віктор Серпокрилов: Місцева влада зобов’язана забезпечити централізовану доставку документів тих колишніх вкладників Сбербанку СРСР, які проживають у сільській місцевості і провести стовідсоткову актуалізацію

Квітень 28, 2012 | Стрічка | Переглядів: 1298 | Коментарі: 0

Реалізація в області однієї із соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо повернення частини компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР стала предметом обговорення на засіданні робочої групи "Сталий регіональний економічний розвиток" обласного комітету економічних реформ. 

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов сказав, що першим етапом цієї роботи є проведення з 2 квітня 2012 року актуалізації даних вкладників Ощадбанку колишнього СРСР. На сьогодні здійснюється уточнення даних стосовно тих вкладників, які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти, внесених до "Реєстру вкладників заощаджень громадян" до 1 січня 2012 року. За даними обласного управління АТ "Державний ощадний банк України", в області зареєстровано більше 172 тис. таких вкладників, з яких, станом на 26 квітня, актуалізувалися лише 13,3 тисячі мешканців Кіровоградщини.

Віктор Серпокрилов наголосив, що реалізація цієї соціальної ініціативи має фінансове підґрунтя, зокрема, 16 квітня Президент підписав зміни до Закону України "Про Державний бюджет на 2012 рік", якими передбачено направити 6,15 млрд. грн. на компенсацію громадянам радянських вкладів. Кожен громадянин свою компенсаційну тисячу зможе отримати або в грошовій формі, або на картковий рахунок.
Але головним залишається питання актуалізації даних тих вкладників, які є пенсіонерами, а тим більше проживають у сільській місцевості. Адже не таємниця, що, у основній масі, вкладники Ощадбанку колишнього СРСР це люди похилого віку, які не в змозі самостійно діяти без сторонньої допомоги. Тому, заступник голови облдержадміністрації, який курує це напрямок, наголосив на необхідності налагодження активної співпраці між районними державними адміністраціями і відділеннями Ощадбанку із сільськими та селищними головами. Голови та секретарі територіальних громад користуються довірою своїх односельців, які їм, у свою чергу, можуть довірити на основі простої довіреності централізовану передачу пакету документів для актуалізації. Тому зараз необхідно у стислі терміни організувати так роботу всіх зацікавлених структур, щоб кожен мешканець, а тим більше пенсіонер, який проживає у селі, не був обділений увагою і отримав свою компенсаційну тисячу гривень.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool