У Кропивницькому Роман Козьяков зустрівся із журналістами.(ВІДЕО)

Січень 31, 2019 | Стрічка | Переглядів: 1412 | Коментарі: 0

Вчора, 30 січня, відбулася прес-конференція начальника Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області за результатами роботи відомства у 2018 році.
 

Пропонуємо переглянути відео доповіді Романа Козьякова.

Тільки найважливіше - підписуйтесь на наш Telegram та YouTube

 

Пропонуємо переглянути відео доповіді Романа Козькова.

Упродовж 2018 року у структурі та роботі поліції області було впроваджено низку новацій

Зокрема, розповів про роботу новостворених підрозділів - КОРДу, управління стратегічних розслідувань, служби детективів, поліції діалогу, а також про новведення у роботі "служби 102" та хід реалізації проекту "поліцейський офіцер громади".

Одним із перших нововведень у структурі поліції стало створення Управління корпусу оперативно-раптової дії, до якого було відібрано 16 спецпризначенців.

«Правоохоронці пройшли спеціальну підготовку за зразком американських, канадських, ізраїльських, австрійських колег та приступили до виконання покладених на них службових обов’язків. У минулому році взяли участь у понад 200 поліцейських операціях, які всі, без винятку, завершились успішно», - зазначив очільник ГУНП.

Для посилення такого напрямку роботи поліції як боротьба з організованою злочинністю – у жовтні 2018 року було створено управління стратегічних розслідувань. Працівники підрозділу забезпечили оперативне супроводження досудового розслідування двох кримінальних проваджень стосовно організованих злочинних угрупувань, які направлено до суду з обвинувальним актом.

У рамках посилення протидії злочинності реалізовано проект зі створення служби детективів, яка об’єднала у собі функції оперативних та слідчих підрозділів, щоб зменшити навантаження на слідчих та підвищити якість досудового розслідування, передусім тяжких та особливо тяжких злочинів.

Також було розпочато проект поліцейський офіцер громади, мета якого – надання якісних поліцейських послуг у невеличких населених пунктах.

У рамках його впровадження на території області у минулому році відкрито три поліцейські станції – в смт Побузькому Голованівського району, смт Смоліно Маловисківського району та у с. Обознівка Кіровоградського району.
«У поточному році заплановано відкрити поліцейські станції на території Помічнянської міської ОТГ Добровеличківського району та Ганівської ОТГ Новоукраїнського району.

Із реалізацією таких проектів у кожному населеному пункті правоохоронний сервіс стане доступнішим, поліцейський, який буде мешкати на території громади – житиме проблемами громади та допомагатиме у їх вирішенні», - наголосив начальник поліції області.

Ще один важливий напрямок роботи поліції – ефективність оперативного реагування на всі повідомлення громадян.

«У лютому 2018 року ми презентували громаді роботу оновленої «служби 102». На теперішній час за добу підрозділ приймає та реєструє близько 700-800 повідомлень, а в святкові дні їх кількість сягає більше 1000.
Протягом минулого року операторами відділу «102» було опрацьовано 238 тисяч 627 телефонних дзвінків. Середня кількість заяв та повідомлень громадян, що приймається оператором за добу, становить 100-110 повідомлень», - зазначив Роман Козьяков.

Не менш прискіплива увага органами поліції області приділяється забезпеченню публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів. Удосконалити цей напрям роботи вдалося завдяки створенню такого підрозділу як «Поліція Діалогу» - за аналогом «скандинавської моделі» забезпечення громадського порядку.

Під час несення служби безпосередньо в місцях проведення масових заходів та, проводячи перемовини з їх учасниками та організаторами, поліцейським вдається попередити порушення правопорядку.

«Тому, комунікація з громадою при забезпеченні публічної безпеки стала «завданням номер один», - зазначив очільник відомства.

Однією з останніх новацій у роботі поліції, впроваджених у минулому році, стало функціонування телефону інформаційної підтримки – 050-744-48-80. У грудні 2018 року він запрацював у ГУНП в області з метою удосконалення роботи зі зверненнями громадян. Жителі області відтепер мають можливість отримувати довідкову інформацію та дізнаватися про хід розгляду поданих раніше заяв.    


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool