Шановні жителі Кіровоградщини

Грудень 06, 2008 | Стрічка | Переглядів: 4031 | Коментарі: 0

З настанням осінньо-зимового періоду і відповідно опалювального сезону тепла у наших помешканнях вкрай не вистачає, тож природно, що люди зігріваються за допомогою електронагрівальних приладів, нерідко саморобних, а також затоплюють груби і печі.

Елементарні правила якої слід виконувати бездоганно, аби лихо оминуло вас стороною, а бажане тепло зігрівало та додавало затишку вашим домівкам. Тому з цього приводу хотілося б дати декілька порад: електрообігрівачі варто купувати лише у магазинах, де є відповідні сертифікати якості на товар. Димоходи необхідно постійно утримувати справними, своєчасно очищати їх від сажі та ремонтувати. Печі, що топляться, ні в якому разі не залишати на малолітніх дітей. Не слід розміщувати паливо та інші легкозаймисті речовини біля печей. Варто бути вкрай обачними і з використанням побутового газу: не сушіть білизну над плитами і ні в якому разі не обігрівайте приміщення побутовими газовими приладами! Пам’ятайте, що будь-яка самодіяльність може мати плачевні наслідки. Неабиякого занепокоєння викликає і загибель людей на водоймах взимку. Особливу групу ризику становлять рибалки та діти. Шановні любителі риболовлі! Не ризикуйте власним здоров’ям та життям, ступаючи на тонку кригу. Не допускайте великого скупчення людей на льоду, і не пробивайте багато лунок. А щодо малечі, то звісно, втримати її в хаті, коли блискучий лід просто манить до себе, досить важко. Батьки, будьте максимально уважними, не дозволяйте вашим нащадкам гратися на тонкій кризі та поблизу неї, і пам’ятайте, що навіть хвилинний недогляд за дитиною може принести у сім’ю невимовне горе. Вже не за горами новорічні та різдвяні свята, невід’ємними атрибутами яких звичайно є піротехнічні засоби, зокрема бенгальські вогні, ракети, петарди, феєрверки тощо. Тож якщо ви жадаєте розваг з екстримом і маєте намір відзначити свято із застосуванням піротехніки, то майте на увазі, що при халатному використанні та необережному поводженні вони можуть завдати серйозного каліцтва, травм, опіків, призвести до пожежі. До речі, купувати варто лише ліцензовану продукцію, а перед її використанням необхідно уважно читати інструкцію. При дотриманні цих на перший погляд простих, але дуже важливих застережень ви вбережете себе та своїх рідних від лиха.

З повагою Начальник ГУМНС України в Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту В.В.Федорчак


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool