Прокуратура: Перевірено додержання вимог законодавства про інвестиції

Червень 12, 2012 | Стрічка | Переглядів: 1348 | Коментарі: 0

Органами прокуратури області упродовж поточного року проведено низку результативних перевірок з питань додержання в регіоні законодавства про інвестиційну діяльність та про регулювання містобудівної діяльності. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За словами старшого прокурора відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Дмитра Давидчука малоефективною є робота органів місцевого самоврядування, службові особи яких всупереч вимог закону не вживають достатніх заходів щодо сприяння залученню інвестицій в економіку регіонів, відповідне інформаційне забезпечення інвестиційної діяльності не ведуть, конкретні заходи з чітким терміном виконання щодо реалізації інвестиційних проектів та створення нових робочих місць не розробляють. Такі порушення виявлено в містах Олександрії та Світловодську, Долинському, Бобринецькому, Новгородківському районах.
В Олександрівському районі рішенням районної ради Олександрівській селищній раді виділено субвенцію з районного бюджету в сумі 170 тис. грн. на реалізацію інвестиційного проекту будівництво житлового будинку для молодих спеціалістів медицини. Однак, будівельні роботи проводилися без дозволів та без належного технічного контролю з боку селищної ради, внаслідок чого допущено відхилення від проекту. Прокурором району на вказані порушення відредаговано внесенням подання.
Службовими особами Кіровоградської, Новгородківської та Новомиргородської РДА контроль за виконанням місцевих інвестиційних програм не здійснювався, звіти про їх виконання не заслуховувалися та на розгляд сесій районних рад не виносилися.
Виявлено порушення вимог інвестиційного законодавства при спорудженні об’єктів житлового фонду у Голованівському районі. Зокрема, при прийнятті в експлуатацію житлового будинку в смт. Побузькому селищною радою не забезпечено укладання договору про пайову участь у розвитку інфраструктури містечка із забудовником та не забезпечено надходження коштів пайової участі на розвиток соціальної інфраструктури селища, на що відредаговано прокурором району.
Ми уже інформували про завершення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього директора Кіровоградського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», який уклав договори на отримання кредитів на будівництво і придбання житла на пільгових умовах з громадянами, які на квартирному обліку для отримання житла не перебували, усіх документів, необхідних для укладання договорів не надали, при цьому не перевіривши їхню платоспроможність, внаслідок чого останні відмовилися від укладених ними договорів, а право власності на об’єкт незавершеного будівництва м. Олександрії перейшло до підрядника, чим державі в особі Фонду спричинено збитків на суму 1,6 млн. грн. На даний час справа розглядається судом, на спірну будівлю накладено арешт.
Не повною мірою ралізуються власні повноваження органами державної податкової служби, якими податковий контроль за діяльністю підприємств з іноземними інвестиціями організовано неналежним чином, перевірки фактичної наявності майна, ввезеного в якості іноземних інвестицій, його зарахування на баланс не проводилися, заходи до взаємодії з митними органами не вживалися, спільні плани перевірок не складалися, на що відреаговано прокурорами міст Кіровограда та Олександрії. На усунення порушень прокуратурою області внесено подання голові Державної податкової служби в області.
Органами прокуратури вжито певних заходів представницького характеру в сфері інвестиційної діяльності, в тому числі щодо стягнення коштів державної підтримки, інвестованих державою у житлове будівництво.
Зокрема, прокуратурою міста Кіровограда в інтересах держави в особі Кіровоградського регіонального управління Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» пред’явлено 5 позовів щодо стягнення кредитної заборгованості на загальну суму 1,8 млн. грн.
Усього за результатами проведених перевірок органами прокуратури області поточного року внесено 18 подань, принесено 1 протест, до відповідальності притягнуто 2 службові особи.
Прокуратура поінформувала щодо результатів прокурорської перевірки голову Кіровоградської ОДА та голову обласної ради.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool