Одеська магістраль співпрацюватиме з центрами зайнятості

Березень 02, 2018 | Стрічка | Переглядів: 892 | Коментарі: 0

На сьогоднішній день питання дефіциту працівників робітничих професій на Одеській магістралі надзвичайно актуальне. Спробувати вирішити зазначену проблему разом пропонує Одеський міський центр зайнятості, який успішно готує робітників для крупних роботодавців міста.

Про це йшлося на спільній нараді працівників служби кадрової та соціальної політики регіональної філії «Одеська залізниця», кадровиків з дирекцій залізничних перевезень та крупних виробничих підрозділів магістралі із директором Одеського міського центру зайнятості Ольгою Чумаченко.

«Часи, коли до відділів кадрів вишиковувалися черги робітників залишилися у минулому. Зараз завдання кадровиків – знайти і утримати потенційного працівника, так презентувавши свій підрозділ, щоб людина усвідомила переваги роботи із гарантованим соціальним пакетом на великому підприємстві», - зазначив начальник служби кадрової та соціальної політики філії Костянтин Стрембіцький.

За словами директора Одеського міського центру зайнятості Ольги Чумаченко, реалії на ринку праці такі, що людей з вищою юридичною або економічною освітою надлишок, а їхня зарплатня при роботі за фахом дорівнює заробітку електрогазозварника із середньою технічною освітою.
Однією з основних проблем дефіциту людей робочих спеціальностей є трудова міграція молоді у країни Європи із високим рівнем заробітних плат. Проте тут слід враховувати, що соціальної захищеності на таких місцях немає.

На базі Одеського міського центру зайнятості працює Центр профтехосвіти, де проводять навчання представників робочих професій. Крім того, центр пропонує допомогу з організації екскурсій на виробництво – так майбутні працівники зможуть на власні очі побачити виробничий процес, «приміряти» на себе нову професію, поспілкуватися із працівниками на місцях.

Найближчим часом між службою кадрової та соціальної політики філії та Одеським центром зайнятості буде підписано Меморандум про партнерство, що дасть змогу залізничникам використати ресурси Центру з пошуку працівників, зокрема брати участь у ярмарках вакансій, профорієнтаційній роботі, організаціях квестів та виїздів та виробництво для потенційних робіників.

Згодом кадровики дирекцій та виробничих підрозділів почнуть тісну взаємодію із іншими Центрами зайнятості для покращення ситуації із укомплектування штату робітничих професій.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool