Наближається до завершення кампанія декларування доходів за 2010 рік

Квітень 29, 2011 | Стрічка | Переглядів: 1433 | Коментарі: 0

 Шановні громадяни, не забудьте завітати до податкової інспекції за місцем проживання!  Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі ДПА Кіровоградської області.

ДПА в Кіровоградській області нагадує, що у 2011 році декларацію мають подати ті громадяни, хто у минулому році отримував іноземні доходи, спадщину, подарунки від фізичних осіб, доходи від здачі в оренду майна, від продажу корпоративних прав, зокрема цінних паперів, доходи від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів, а також інші доходи, з яких при їх одержанні не було сплачено податок.

Крім того, ті громадяни, які у 2010 році понесли витрати на навчання, на всиновлення дітей, перераховували недержавні пенсійні або благодійні внески, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, мають право подати декларацію для отримання податкового кредиту, тобто повернення частини сплаченого із заробітної плати податку з доходів.

Консультацію щодо особливостей кампанії та щодо порядку заповнення декларації, як і сам бланк, можна отримати у будь-якій податковій інспекції області безкоштовно. Також для отримання відповіді на запитання можна скористатися послугами інформаційно-довідкового Департаменту ДПС України (тел. 0-800-501-007 - безкоштовно зі стаціонарних телефонів), чи почерпнути інформацію з веб-сайтів ДПА України та ДПА в області.

Для зручності громадян податкові інспекції працюють з подовженим робочим днем до 19.00 год., а також у вихідні дні. Тож, запрошуємо задекларувати отримані доходи і сплатити відповідну суму податку до бюджету.

Деклараційна компанія цього року проводиться відповідно до норм Закону України „Про податок з доходів фізичних осіб” та не має значних відмінностей від минулорічної.

Суттєвим, на що слід звернути увагу, є те що Податковим кодексом України, починаючи з 2011 року, продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня. З врахуванням святкових днів, останній день подання декларації про доходи за 2010 рік – 3 травня 2011 року.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool