На Кіровоградщині створять 6 пунктів здійснення габаритно-вагового контролю на ділянках автомобільних доріг загального користування

Липень 18, 2013 | Стрічка | Переглядів: 940 | Коментарі: 0

Стан додержання законодавства у сфері автомобільних перевезень обговорено на міжвідомчій нараді, що відбулася у прокуратурі області під головуванням виконуючого обов’язки прокурора Кіровоградщини Сергія Жолонка.

 

Відкриваючи засідання, виконуючий обов’язки прокурора області зазначив, що забезпечення якості та безпечності автоперевезень є актуальним питанням.
«Поточного року на території області за участі та з вини ліцензованих перевізників сталося 26 транспортних пригод у яких 3 особи загинуло та 8 травмовано», - сказав Сергій Жолонко.
Перевірками, проведеними органами прокуратури, виявлено низку порушень у цій сфері, які, значною мірою, обумовленні недостатньою реалізацією уповноваженими органами своїх функцій.
«Так, управлінням Укртрансінспекції в області до плану перевірок включаються перевізники, які вже не здійснюють господарської діяльності. Водночас, ліцензіати, які реально займаються перевезеннями вантажів та пасажирів залишаються поза контролем. Також, інспекцією в повній мірі не забезпечено належного габаритно-вагового контролю транспортних засобів», - декламував виконуючий обов’язки прокурора області.
Окрім того, за словами Сергія Жолонка, відсутній ефективний габаритно-ваговий контроль і з боку органів ДАІ.
«Вищезазначеними уповноваженими органами була приділена недостатня увага цьому вкрай актуальному на сьогоднішній день питанню, що змусило перевізників Кіровоградщини вийти на акції протесту. Більш того, неприпустимим є і те, що на території області, яка вважається аграрною, до цього часу діяв лише один пункт габаритно-вагового контролю», - додав він.
Насамкінець, виконуючий обов’язки прокурора області наголосив на неприпустимість будь якого тиску на автоперевізників з боку правоохоронних та контролюючих органів.
Про своє бачення нагальних проблем та шляхів усунення виявлених порушень детально розповіли присутні на нараді керівники правоохоронних та уповноважених державних органів влади, заступник голови Кіровоградської ОДА, керівники структурних підрозділів апарату прокуратури.
За результатами обговорень підготовлено відповідну постанову, якою заплановано спільні заходи щодо зміцнення законності у сфері автомобільних перевезень. Також, для врегулювання напруженої ситуації що склалася з вантажними перевезеннями прийнято рішення створити 6 пунктів здійснення габаритно-вагового контролю на ділянках автомобільних доріг загального користування. Вказаний контроль здійснюватиметься щоденно спільними групами у складі працівників ДАІ та Укртрансінспекції.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool