Кіровоград: реальна допомога хворим на ВІЛ-СНІД

Серпень 06, 2012 | Стрічка | Переглядів: 2072 | Коментарі: 0

Кожен, кого торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу, може звертатись за допомогою до ВІЛ-сервісної організації – Кіровоградського обласного відділення «Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом». З 1 серпня 2012 року, організація відкриває нову мережу якісних послуг!

Нажаль, не є новиною та звістка, що проблема епідемії ВІЛ/СНІДу продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі. Більше того, Україна займає одне з перших місць в Європі за темпами розповсюдження ВІЛ-інфекції.
За даними Кіровоградського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІД станом на 01.04.2012 року в області на обліку перебуває 1637 ВІЛ-інфіковані особи, проти 1322 ВІЛ-інфікованих осіб на 01.01.2011 року. На даний момент на обліку у лікаря-педіатра знаходяться 124 дитини, народжених від ВІЛ-інфікованих матерів (віком до 18 місяців)
Статистичні данні красномовно свідчать про подальше поширення епідемії ВІЛ в регіоні.
З даною проблемою ведуть боротьбу безліч державних та недержавних організацій. І хоча зроблено багато, реалії сьогодення вимагають посилення уваги до проблеми ВІЛ/СНІДу і залучення нових професійних та організаційних ресурсів.
Регіональним відділенням найбільш потужної Всеукраїнської ВІЛ-сервісної організації, що надає підтримку людям, які живуть з ВІЛ, в обласному центрі є Кіровоградське обласне відділення «Всеукраїнської мережі Людей, що живуть із ВІЛ/СНІД».
Тому кожен, кого торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу, хто потребує допомоги, може звертатися до працівників відділення. Також організація працює із засудженими та звільненими із місць позбавлення волі. Наразі відкрито новий напрямок роботи. Працівники організації надаватимуть соціальний супровід новонародженим та дітям до 16 років, які народженні ВІЛ-позитивними батьками.

Взагалі, відділення безкоштовно надає наступні послуги:
- консультування стосовно питань ВІЛ/СНІДу,
- консультації психолога та юриста,
- профілактичні та інформаційні заняття,
- здійснення соціального супроводу та патронажу на дому/медичних закладах,
- сприяння отриманню консультацій лікарів,
- захист прав ВІЛ-позитивних,
- клієнти організації можуть безкоштовно отримати можливість діагностики ТБ, в тому числі з використанням сучасних інструментальних методів (МРТ, КТ, біопсія, рентген),
- на базі офісу організації діє центр денного перебування дітей уражених ВІЛ\СНІД,
- організація дозвілля,
- гуманітарна допомога.
Звертайтеся за адресою:
м. Кіровоград, вул. Дворцова 5/5 (Адреса незабаром зміниться,про що ми повідомимо додатково)
тел..(0522) 24-69-04
e-mail: kovlgv@ukr.net
графік роботи: Пн-Пт-9.30-17.00
Звертайтеся та повідомляйте людям, яких торкнулася проблема ВІЛ/СНІДу!


Прес-служба Кіровоградського обласного відділення «Всеукраїнської мережі Людей, що живуть із ВІЛ/СНІД».
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool