Фотовиставка «Танцювальна столиця України» (ФОТО)

Квітень 30, 2012 | Стрічка | Переглядів: 1587 | Коментарі: 0

28 квітня 2012 року, напередодні відзначення Міжнародного дня танцю, в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито експозицію «Танцювальна столиця України».

29 квітня — день особливий для всіх, хто живе у ритмі танцю. Адже з 1982 року за рішенням ЮНЕСКО у всьому світі він відзначається як Міжнародний день танцю. Ця дата обрана невипадково. 29 квітня 1727 року народився Жан Жорж Новер, великий французький балетмейстер, реформатор і теоретик хореографічного мистецтва, «батько сучасного балету». Його вклад у розвиток танцю неоціненний. Завдяки цьому майстру танець став самодостатнім видом мистецтва, справжнім дійством, мистецьким шедевром.

Цього дня весь танцюючий світ відзначає своє професійне свято - театри опери і балету, сучасні танцювальні трупи, ансамблі сучасного бального і народного танцю та інші, як професійні, так і самодіяльні артисти. Мистецтво танцю дуже корисне і красиве. Не варто забувати про вплив на здоров'я: це фізична підготовка, правильна постава.
Танці зараз стали дуже модними і популярними. На телебаченні проводяться цілі проекти «Танцюю для тебе», «Танці з зірками», «Танцюють всі», «Майданс». Проект «Майданс», який проходив у 2011 році, був офіційно визнаний наймасштабнішим телевізійним шоу і занесений до «Книги рекордів Гіннеса». Центральний майдан нашої країни - Майдан Незалежності - за свою історію, напевно, не бачив стільки одночасно танцюючих людей як у день закінчення проекту «Майданс». Загалом, на сцену в цей день вийшло близько 3 000 чоловік.
Серед 12 команд, які брали участь у виступах, була кіровоградська команда під керівництвом хореографа Олександра Лещенка.
21 травня 2011 року, на заключному гала-концерті, Кіровоград своїми постановками підкорив всю Україну і заслужено удостоївся звання Танцювальної столиці України. За дуже короткий час хореограф Олександр Лещенко зумів навчити 500 своїх земляків не просто синхронно рухатися, а танцювати як справжні професіонали. Кожна постановка не залишала байдужими ані журі, ані телеглядачів перед екранами телевізорів. Кіровоградці довели, що немає нічого неможливого: кожна людина - не важливо скільки їй років, яка в неї статура та танцювальна підготовка - може навчитися гарно рухатися в танці, а невелике місто може обійти й перемогти міста-мільйонники.
В нашому місті Кіровограді існує безліч танцювальних колективів як професійних так і самодіяльних, які виконують різноманітні танці: народні, спортивні, бальні, сучасні.
В експозиції представлені фотографії виступів кіровоградського народного хореографічного ансамблю «Пролісок», творчі звіти майстрів мистецтв та художніх колективів Кіровоградщини в м. Києві у Палаці «Україна» та підготовку до участі у проекті «Майданс» - «А тепер усі разом!». Автори світлин – кіровоградські фотографи Ігор Демчук та Ігор Філіпенко.
У вітрині представлені статті з журналу «Ланруж» про кіровоградські танцювальні колективи, студії, ансамблі, театри.

Ольга Шаповал - науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

фото Игоря Филипенко 

Фотовиставка «Танцювальна столиця України» (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool