День шахтаря - свято для всіх! (ФОТО)

Серпень 30, 2011 | Стрічка | Переглядів: 2128 | Коментарі: 0

28 серпня Україна відзначала День шахтаря. Завдяки існуванню уранових шахт, Кіровоградщина стала повноправним учасником вшанування людей мужньої і важкої професії – наших шахтарів, повідомляє інтернет-видання «FotoInform».

Цьогорічне професійне свято співпало з 60 – річчям з дня заснування ДП «СхідГЗК», до складу якого входять урановидобувні шахти Кіровоградської області. Урочистості розпочалися 26 серпня в місті Жовті Води, Дніпропетровської області, де базується комбінат, а 27 серпня продовжилися в Кіровограді, де святкували працівники Інгульської шахти та в селищі Смоліне, Маловисківського району, де свято продовжили працівники Смолінської та Новокостянтинівської шахт.
На урочистості прибули гості, та партнери СхідГЗК з Росії, Казахстану, Німеччини. Київську делегацію очолила генеральний директор державного концерну «Ядерне паливо» Тетяна Амосова. На ім’я генерального директора ДП «СхідГЗК» надійшли вітальні телеграми від прем’єр – міністра України Миколи Азарова та міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка.
Олександр Сорокін відзначив, що за роки існування комбінату було вироблено близько 50 тисяч тонн уранового концентрату, але виконання головного завдання – забезпечити до 2015 року українські АЕС сировиною власного виробництва, ще попереду і для цього є всі підстави. Зокрема, нарощення обсягів виробництва передбачається за рахунок Новокостянтинівської шахти, яка в цьому році розпочала дослідно – промисловий видобуток руди та модернізації Інгульської та Смолінської шахт. Прапор флагмана урановидобувної галузі України, піднятий ветеранами виробництва, гідно несе молоде покоління урановиробників – сьогодні на комбінаті більше 50 відсотків працівників, це молоді люди у віці до 35 років.
Тетяна Амосова оголосила, як про доконаний факт, про прийняте на урядовому рівні рішення про спорудження заводу по виробництву елементів ядерного палива поблизу селища Смоліне, що відкриває перед Україною перспективи створення замкненого циклу по виробництву ядерного палива для АЕС.
Цікаво, що німецькі партнери подарували комбінату унікальний кубок богемського скла 1850 року виготовлення, для якого тоді використовувався уран в якості барвника і який дає неймовірні світло – кольорові ефекти.
Заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко, який в Жовтих Водах представляв Кіровоградську область, відзначив, що наряду з постійним поліпшенням економічних показників, комбінат надзвичайно відповідально ставиться і до мінімізації впливу виробництва на довкілля. Не в останню чергу завдяки діяльності урановидобувних шахт, Кіровоградщина, разом з Дніпропетровською областю, входить в трійку лідерів по темпам приросту промислового виробництва.
Широко відзначали день шахтаря та 60 – річчя комбінату і в Кіровограді. Працівники Інгульської шахти зібралися на урочисте засідання в кібернетико – технічному коледжі, де їх вітали голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Ларін, голова обласної ради Микола Ковальчук, генеральний директор ДК «Ядерне паливо» Тетяна Амосова, генеральний директор ДП «СхідГЗК» Олександр Сорокін, міський голова Кіровограда Олександр Саінсус, голова Кіровоградської райдерж адміністрації Андрій Маліцький, голова Ленінської в м. Кіровограді ради Валерій Заботкін, друзі та партнери шахти. Цілий ряд шахтарів були нагороджені відзнаками урядового, обласного та галузевого рівнів.
Святковий концерт за участі заслужених артистів України Петра Чорного, Наталії Карпи та україно – мовного південно – американсько- африканського дуету «Шоколадки» пройшов з великим успіхом, а ввечері в небі над Інгульською шахтою розквітнув святковий салют.
28 серпня на Шкільному мікрорайоні Кіровограда артисти обласного музично – драматичного театру ім. Кропивницького подарували шахтарям та ветеранам шахти чудовий концерт, присвячений дню шахтаря.
 

Сергій Полулях, фото Ігоря Філіпенка.

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)

День шахтаря – свято для всіх! (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool