В УМВС в області відбулася розширена нарада

Березень 13, 2009 | Стрічка | Переглядів: 2171 | Коментарі: 0

Протягом січня-лютого на вимогу керівництва держави та МВС України робота органів і підрозділів внутрішніх справ області спрямовувалась на посилення тиску на наркозлочинність та контролю за суб’єктами, які здійснюють легальний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Як наслідок на території регіону виявлено 321 факт незаконного обігу наркотиків, у тому числі: 74 – пов’язаних зі збутом наркотиків, 2 – факти їх розкрадання, 1  – із втягненням в наркоманію інших, 6  – утриманням осередків по виготовленню та вживанню наркотиків. Із незаконного обігу вилучено більше 17 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, а також 777 доз лікарських засобів, з них 14 – трамадолу. До кримінальної відповідальності за скоєння наркозлочинів у поточному році притягнуто 118 осіб. Загалом, з початку року із заявами та повідомленнями до міліції звернулися більше 8 тисяч громадян. По 924 фактах порушено кримінальні справи.  Кількість злочинів, скоєних на території області у цьому році, в цілому залишається  на рівні минулорічного показника, проте правоохоронці відмічають, що дії злочинців стали більш жорстокими, а злочини у переважній більшості випадків носять майновий характер. Вжиті співробітниками ОВС організаційні та практичні заходи, сприяли зменшенню кількості випадків нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілих, окремих видів крадіжок, хуліганств, порушень правил безпеки дорожнього руху, внаслідок яких настала смерть потерпілих. Крім того, збільшився відсоток розкриття умисних вбивств, випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертю потерпілих, розбійних нападів, пограбувань, незаконних заволодінь автомобілями. За наслідками боротьби з організованою злочинністю на Кіровоградщині знешкоджено організоване злочинне угруповання, учасники якого, вчиняли розбійні напади та вимагання грошових коштів на території області. У напрямку протидії хабарництву викрито 13 таких злочинів. Як приклад, співробітниками УБОЗ УМВС в області затримано „на гарячому” за підозрою у отриманні хабара злочинну групу у складі 5 осіб. Вилучена у зловмисників сума, а це більше 200 тисяч доларів США, є найбільшою за всю історію області. За даним фактом прокуратурою  порушено кримінальну справу. Складено 6 адміністративних протоколів про порушення вимог антикорупційного законодавства. Зазначені протоколи направлено до суду для прийняття рішення по суті. Викрито 108 злочинів у сфері економіки. За скоєння правопорушень до ОВС було доставлено 153 неповнолітніх, з них 69 – за бродяжництво та жебракування. Із вказаної кількості 22 дитини поміщено до притулку для неповнолітніх, 4 – у медичні заклади, інших повернуто батькам чи опікунам. На нараді було заслухано звіти окремих керівників галузевих служб та міськрайорганів за напрямками оперативно-службової діяльності, а також прийнято низку рішень, які сприятимуть посиленню боротьби зі злочинністю та підтриманню правопорядку у регіоні.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool