Умовну пожежу у нічному клубі ліквідовано

Травень 28, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1669 | Коментарі: 0

Однією з таких можливостей є відвідування громадянами розважальних закладів. Сумний приклад пожежі, яка виникла у залі гральних автоматів у м. Дніпропетровську свідчить, що навіть невеликі за площею об’єкти можуть мати високу ступінь пожежної небезпеки, що вже говорити за розважальні заклади розраховані на декілька сот осіб.” – зазначив начальник управління з питань наглядово-профілактичної діяльності Кіровоградщини майор служби цивільного захисту Роман Шаповалов. Щоб не допустити виникнення надзвичайних ситуацій данні об’єкти знаходяться під посиленою увагою органів держпожнагляду . А 25 травня в одному з нічних клубів Кіровограда відбулися тактичні навчання  з ліквідації  надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею на об’єкті з масовим перебуванням людей, в ході  яких перевірено і  працездатність систем активного та пасивного протипожежного захисту, систем внутрішнього та зовнішнього водопостачання, а також управління евакуацією людей у разі виникнення пожежі. За тактичним задумом внаслідок короткого замикання електромережі виникла пожежа електрощита та холодильника біля барної стійки, яка знаходиться на другому поверсі у приміщенні танцювального залу нічного клубу. Задимлення поширилося на всі приміщення закладу та унеможливило евакуацію людей по сходовій клітині. Начальником чергового караулу, в районі виїзду якого знаходиться даний об’єкт, після проведення розвідки та оцінки обстановки підтверджено необхідність залучення сил та засобів гарнізону міста по підвищеному номеру виклику. На місце події залучалось  6 автоцистерн, автодрабина, автомобіль першої допомоги, пожежно-насосна станція,  рукавний автомобіль та автомобіль газодимозахисної служби. Також для проведення рятувальних робіт було залучено аварійно-рятувальне відділення АРЗСП ГУМНС в області. Рятувальники, в першу чергу, відпрацьовували порядок гасіння пожежі та проведення аварійно-рятувальних робіт, взаємодію підрозділів МНС з іншими службами під час ліквідації надзвичайної ситуації,  розробляли план залучення сил та засобів пожежогасіння, перевіряли готовність до дій за призначенням пожежно-рятувальних підрозділів міста. “Даний об’єкт по місцерозташуванню та по кількості відпочиваючих відноситься до самого високого ступеню виклику - № 3, за яким залучається 15 і більше одиниць техніки. Задача поставлена висока – не лише гасити вогонь, а й рятувати людей. Перед нами потужний комплекс питань: особовому складу – перевірити себе в  умінні орієнтуватися по “вхідним”, можливості приймати рішення, створенні бойових дільниць, тренування контрольно-пропускного посту ГДЗС . Навчання показали готовність особового складу до виконання поставлених завдань. Практичні навчання необхідні перш за все  для того, щоб легше було впоратися з будь-якими труднощами в реальній ситуації.” - зазначив начальник управління рятувальних сил головного управління МНС України в Кіровоградській області полковник служби цивільного захисту Олег Твердоступ. Прес-служба ГУМНС у Кіровоградській області.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool