У Кіровограді буде ще один кафедральний собор!

Червень 12, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1492 | Коментарі: 0

Тому міська влада сприяє діяльності усіх християнських конфесій та офіційно зареєстрованих осередків інших релігій. Ще одним свідченням цього стала зустріч міського голови Володимира Пузакова та секретаря міської ради Руслана Мишериченка з владикою Марком, єпископом Кіровоградським і Голованівським УПЦ Київського патріархату (КП), і секретарем управління Кіровоградської єпархії УПЦ КП протоієреєм Миколаєм Шутяком, повідомляє «FotoInform». Нещодавно призначений на посаду владика Марк уже зустрічався з головою обласної державної адміністрації Василем Моцним і головою обласної ради Миколою Сухомлиним, з якими обговорював стан та перспективи розвитку громад УПЦ КП на Кіровоградщині. Нинішня зустріч владики з міським головою та секретарем міської ради стала наступним етапом його особистого знайомства з керівництвом області й міста. Метою зустрічі стало обговорення спільних справ влади і церкви на користь громаді Кіровограда. Володимир Пузаков наголосив на тому, що міська влада завжди йде назустріч релігійним потребам кіровоградців і тісно співпрацює з усіма очільниками місцевих релігійних громад. Одне з питань, яке обговорювали учасники зустрічі, стосувалося будівництва в обласному центрі кафедрального собору УПЦ КП. На сьогодні в місті діють чотири парафії цієї церкви. Віряни кожної з них відвідують богослужіння у пристосованих для цього приміщеннях. Тому наявність типового храму УПЦ КП в Кіровограді є для них вельми бажаною. Міська влада готова виділити земельну ділянку під його побудову. Уже існує домовленість між нею та церквою про зведення храму УПЦ КП на місці, де колись стояла Петропавлівська церква – на нинішній вулиці Євгена Маланюка. Це буде копія тієї давньої культової споруди. Учасники зустрічі були одностайними щодо того, що храм не лише служитиме потребам віруючих, а й прикрасить Кіровоград. Ішлося і про те, яким бути кафедральному соборові – дерев’яним чи кам’яним. Це залежатиме від фінансових можливостей церкви. Володимир Пузаков  запевнив владику Марка, що міська влада допомагатиме церкві розв’язувати усі ті проблеми, які можуть постати під час підготовки до його будівництва і вже під час спорудження храму. Володимир Пузаков та Руслан Мишериченко домовилися з владикою Марком та секретарем управління Кіровоградської єпархії УПЦ КП протоієреєм Миколаєм Шутяком про те, що надалі вони регулярно зустрічатимуться й обговорюватимуть як перебіг підготовки до будівництва кафедрального собору, так і процес його побудови. А також тісно співпрацюватимуть задля повного  задоволення релігійних потреб мешканців обласного центру.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської міської ради


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool