Статистика щодо ВІЛ на Кіровоградщині не відповідає реальній ситуації.

Червень 30, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1830 | Коментарі: 0

Її головною темою буде висвітлення проблем, які існують сьогодні з обмеженням доступу населення до обстеження на ВІЛ, що впливає на реальні показники розповсюдження інфекції, а також про деякі медичні послуги для ВІЛ-інфікованих, які декларуються як доступні, а насправді не є такими, повідомляє інтернет-видання «FotoInform». У Кіровоградській області люди, які за власним бажанням вирішили дізнатися про свій ВІЛ-статус, не можуть пройти обстеження через брак тест-систем. Так, Олександрійська регіональна лабораторія обстеження населення на ВІЛ, яка обслуговує і п’ять прилеглих до Олександрії районів, не проводить тестування навіть контингенту груп ризику, бо тест-систем вистачає тільки на донорів та вагітних. А тому ми не можемо говорити про зменшення кількості нових випадків інфікування ВІЛ як про результат профілактичних заходів та покращення свідомості населення щодо способу свого життя. Ці та інші факти стали відомі у ході реалізації проекту «Життя без перешкод», який реалізовувала Кіровоградська обласна благодійна організація «Відкрите серце», яка і є ініціатором проведення прес-конференції. Про них розповість Ярославська Аліна Станіславівна, керівник проекту, а також запрошені на даний час гості заходу: -    Завгородня Людмила Володимирівна, головний лікар-інфекціоніст м. Кіровограда. -    Рибальченко Олег Миколайович, головний лікар комунального закладу «Поліклінічне об’єднання м. Кіровограда».

Кіровоградська обласна благодійна організація "Відкрите серце"


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool