Результати жнив в СВК „Нива” ФОТО!

Липень 31, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1891 | Коментарі: 0

СВК „Нива”є національним господарством першої категорії в районі, вони виробляють матеріал для потреб району і області. Як нам розповів голова правління кооперативу Лисенко Петро Петрович, в цьому році їм було важко починати навіть з вирощування, через те, що кожного року були дотації на озимі культури та тваринництво, а от в цьому році господарство нічого не отримало. Через це було придбано дуже мало мінеральних добрив, тільки на участки розмноження посівного матеріалу. Але не дивлячись на ці труднощі, на сьогоднішній день зібрано вже 3тис.зернових. Що ж стосується цінової політки, то в цьому році ячмінь закуповують по 700 гривень, тоді як в 2008-му його брали по 950 гривень, пшеницю взагалі важко реалізувати. За словами Петра Петровича,найбільш негативно вплинуло на низький врожай в цьому році те, що не було підживлення озимої пшениці,через відсутність коштів, а також погані, погодні умови, до кінця червня випало 4 міліметри опадів, при тому, що місячна норма 35 міліметрів, і до того ж заморозки, які були в кінці квітня. І не дивлячись на всі складнощі кооператив допомагає в соцільній сфері. Вони дають строй матеріали, продукти харчування для дитячих садків та шкіл, та навіть відправили 24 дитини працівників господарства на відпочинок в Рибаковку за кошти СВК „Нива”. Єдине, що може врятувати кооператив від збитків, це - тваринництво, але тільки, якщо переглянуть собівартість товару та посівний насіннєвий матеріал, яким займається на сьогоднішній день господарство, завдяки цьому будуть надходити додаткові кошти. Віра Шестакова, фото Ігоря Філіпенко.

IMG_9732

Результати жнив в СВК „Нива”!

Результати жнив в СВК „Нива”!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool