Проти матері, яка не піклувалася про дитину-інваліда порушено кримінальну справу.

Березень 17, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1769 | Коментарі: 0

Як повідомила  «FotoInform» прес-служба прокуратури області, перевіркою встановлено, що мешканка с.Рівне, злісно не виконувала обов'язків по догляду за своєю неповнолітньою донькою-інвалідом (помірна розумова відсталість, загальне недорозвинення мови 3 рівня). Окрім того, неповнолітня дівчинка є дитиною, яка потерпіла від Чорнобильської катастрофи. Жінка не піклувалася про здоров'я, фізичний, духовний і моральний розвиток своєї доньки, нею не створено належних умов для розвитку природних здібностей дитини, не вжито заходів щодо забезпечення законних інтересів дитини на охорону здоров»я, надання дитині необхідної матеріальної допомоги для задоволення своїх потреб. Матері призначено пенсію по втраті годувальника на дитину за померлого батька та здійснено відповідні нарахування починаючи з лютого 2008 року. Усього за цей час виплачено  3909,59 грн. Дитина протягом останнього року проживає у своєї бабусі, яка і займалася її доглядом. Пенсію по втраті годувальника отримувала мати, яку використовувала на придбання спиртних напоїв та на задоволення власних потреб. Згідно пояснення лікаря-психіатра Новоукраїнської центральної районної лікарні діагноз, який установлено дитині, встановлюється пацієнтам з низьким рівнем знань, які не можуть самостійно оволодівати трудовими навичками та знаходитися без сторонньої допомоги. Дівчинка потребує підтримуючого лікування, а в разі не виконання рекомендацій стан може погіршуватися, хвороба прогресувати. Відповідно до акту судово-медичного обстеження неналежний догляд за дитиною призвів до затримки фізичного та психічного розвитку у вигляді помірної розумової відсталості, загального недорозвинення мови 3 рівня. При своєчасному систематичному зверненні за медичною допомогою, належному та   повному  обсязі  лікування можливо  було б попередити розвиток захворювання, але навіть і при розвитку хвороби, можливо було б попередити її прогресування. Прес-служба прокуратури області

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool