Підприємство «Ритуальні послуги» знову будуть перевіряти!

Червень 05, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1609 | Коментарі: 0

Одне з них – комунальне підприємство «Ритуальна служба». Певна конкуренція між приватними структурами та комунальною не повинна б створювати проблем. Але вартість ритуальних послуг у нашому місті – одна з найвищих в Україні. Існує і певний дисбаланс між ціною на поховання померлих та наявною інфраструктурою на міських кладовищах. Оскільки від мешканців міста почали надходити скарги щодо цього, міська влада вирішила втрутитися в ситуацію. Не так давно за дорученням міського голови Володимира Пузакова комунальне підприємство «Ритуальна служба» перевіряла контрольно-ревізійна служба міської ради. Було виявлено ряд недоліків, які донині так і не усунуті. А нещодавно провело перевірку і Міністерство житлово-комунального підприємство, яке також мало до підприємства серйозні зауваження. Із цього приводу Володимир Пузаков скликав минулого тижня нараду, на якій було заслухано пояснення директора КП «Ритуальна служба» Олександра Єременка. Усі його виправдовування звучали досить невпевнено. Голова ради міської ветеранської організації Віталій Вієвський порівняв одне з одеських кладовищ з нашими кіровоградськими. За його словами, у портовому місті і під’їзди як слід облаштовані, і доріжки на цвинтарі вимощені, і вода для поливу підведена, все чисто та благоустроєно. Правда, в’їзд приватним транспортом на кладовище коштує дві гривні, але піші відвідувачі можуть пройти безкоштовно. «Хай у нас деякі послуги також будуть платними, – зазначив Віталій Михайлович. – Ветерани не проти. Але і сервіс повинен бути відповідним. А не так, як у нас, коли в місцях поховання все поросло бур’янами, немає можливості провести на достойному рівні ритуальний мітинг тощо». «Влада всіляко намагається допомагати керівництву підприємства, – зазначив Володимир Пузаков. – Але зустрічної ініціативи не відчувається. Директор нарікає на недостатнє бюджетне фінансування, але чи варто допомагати коштами тим, хто не бажає працювати? Благоустрій цвинтарів проводиться від свята до свята, ми мобілізовуємо для допомоги з прибирання, вивезення сміття інші комунальні служби, а віддачі – жодної. Чому, наприклад, у такому занедбаному стані Ровенське кладовище, яке розташоване неподалік від центру міста, спальних мікрорайонів? Воно не охороняється, там повний безлад». Міський голова дав доручення контрольно-ревізійній службі провести ще одну перевірку фінансового стану підприємства «Ритуальні послуги». У разі підтвердження порушень, викладених у листі Міністерства житлово-комунального господарства, будуть вжиті радикальні заходи.

За матеріалами офіційного сайту Кіровоградської міської ради


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool