Олександрія святкує День народження!

Травень 28, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1912 | Коментарі: 0

В цей день олександрійці зможуть взяти участь у спортивних, туристичних і творчих змаганнях у парку ім. Т.Г.Шевченка, «Козацьких розвагах», фестивалі «Киньте все, гармошка грає!», відвідати виставку робіт вихованців судомодельного гуртка і концертні програмі, яких буде кілька. Гала - концерт кращих колективів міста, після якого олександрійці побачать святковий феєрверк, відбудеться на площі Леніна. В рамках святкування в Олександрії також відбудеться ІІІ Етап Чемпіонату України з мотокросу на мотоциклах з колясками та квадроциклах Автошоу «Гонки на виживання». Перша згадка про козацький зимівник на території міста датується 1746 роком. З часу свого заснування Олександрія (попередні назви Усівка, Усиківка) була укріпленим пунктом, який стояв на шляху набігів татар та походів шляхти на землі Інгульця. За переписом 1752 р. в Усівці нараховувалось 109 дворів, у 1759 році збудована перша православна церка Святителя Миколая . Офіційно статус поселення під назвою Усівка було отримано в 1754 р., після будівництва на місці нинішнього Кіровограда фортеці; в Усівці розміщується військовий гарнізон. В цей час було створено Нову Сербію, російський уряд створює військові поселення. Новими поселенцями були преважно серби, румуни, хорвати, болгари. Замість Усиківки з'являється шанець Бечея або Беча, нова назва походить від назви річки в Сербії. З 1784 року укріплення Бечея стало повітовим містом з назвою Олександрійськ. Пізніше назва міста змінилася на Олександрію. 14 березня 1806 було створено Олександійський повіт, що входив до складу Херсонської губернії.

За матеріалами сайту Олександрійської міської ради


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool