На свободу з чистою совістю та сертифікатом!

Травень 12, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1718 | Коментарі: 0

Четверо нині засуджених, термін ув’язнення яких закінчується найближчим часом, захотіли взяти участь у незалежному оцінюванні знань, щоб отримати відповідний сертифікат та мати змогу здобути вищу освіту. Саме тому адміністрація школи вперше (торік ув’язнені не мали змоги випробувати свої знання для вступу до ВНЗ) включилась до процесу незалежного оцінювання знань. Чотирьох бажаючих взяти участь у тестуванні було ще до шостого березня зареєстровано в Одеському регіональному центрі незалежного оцінювання знань, а у день написання першого тесту з історії України була повністю дотримана процедура розкриття контейнера із тестовими завданнями. За процесом дотримання необхідних правил наглядали спостерігачі від Міністерства освіти і науки та Одеського центру незалежного оцінювання знань. Заступник начальника управління соціально-виховної та психологічної роботи управління Держдепартаменту виконання покарань у Кіровоградській області Валерій Голобородько зазначає, що нині засуджені мають ті ж права, що і звичайні громадяни України. І якщо вони вирішили після здобуття середньої освіти продовжити своє навчання у вищих навчальних закладах, то ніщо не повинно цьому зашкодити. Тому в належні терміни департамент уклав угоду з Одеським регіональним центром незалежного зовнішнього оцінювання знань для проведення відповідного тестування у вечірній ЗОШ № 38. У свою чергу, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 38 Петро Мізерний переконаний, що цьогорічні випускники, які візьмуть участь у тестуванні, мають певний рівень підготовки. Ще на початку навчального року одинадцятикласники були поінформовані про нові правила вступу до ВНЗ, про їхнє право взяти участь у незалежному тестуванні, тому вже до третього березня цього року четверо випускників були зареєстровані в Одеському регіональному центрі. Усю необхідну процедуру довелось провести адміністрації школи, адже засуджені мають певні обмеження, зокрема щодо користування Інтернетом. Учасники тестування обрали ті предмети, які, на їхню думку, дозволять вступити до обраних ВНЗ. Окрім історії України, вони писатимуть тести з української мови, географії та біології. Дехто бажає здобути агрономічну спеціальність, бо є вихідцем із сільськогосподарського району, хтось хоче здобути фах юриста, повідомляє «FotoInform www.fotka.kr.ua ». Після закінчення школи, випускник отримує документ про середню освіту встановленого зразка, де не вказується, що школа була при виправному закладі, а зазначається, що людина закінчила Кіровоградську ЗОШ № 38. Тож навіть таким чином права випускників жодним чином не утискуються. Згодом за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань, можна навіть буде провести аналіз рівня підготовки учнів цієї школи у порівнянні з іншими аналогічними навчальними закладами.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool