На Кіровоградщині аналізують протипожежний стан жнивної компанії та підготовку шкіл до нового навчального року

Серпень 07, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1322 | Коментарі: 0

Ігор Вікторович розповів, що за період жнив, які наразі добігають кінця, пожеж на хлібних масивах області не виникало. В значній мірі цьому сприяла робота інспекторів ДПН, які весь час тримали на контролі стан пожежної безпеки сільгосппідприємств, виконання приписів на усунення порушень вимог пожежної безпеки, здійснювали рейдові перевірки. Головний інспектор з пожежного нагляду області висловив стурбованість станом протипожежного захисту, що склався в місцях зберігання зернових. Незважаючи на проведену роботу не усі керівники поставилися відповідально до виконання приписів на усунення порушень вимог пожежної безпеки та продовжують нехтувати елементарними нормами та правилами. Невирішеною залишається й проблема самовільного випалювання сухої трави, стерні та пожнивних залишків, що призводить до пожеж на сусідніх полях, відключень повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень. Так,  протягом червня-липня поточного року в області зареєстровано 64 пожежі сухої трави та стерні. Особливо багато їх було у Долинському районі. З метою встановлення та попередження таких порушень співробітниками головного управління спільно з Державною екологічною інспекцією здійснювалися рейдові перевірки, під час яких зафіксовано 5 випадків спалювання на полях післяжнивних залишків та 6 випадків самовільного спалювання сухої рослинності. Винних у скоєному було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів. Дане питання знаходиться на постійному контролі в головному управлінні. Зовсім небагато залишилося часу, коли діти сядуть за парти, наразі як освітяни, так і працівники державного пожежного нагляду готуються до нового навчального року – керівник територіального органу держпожнагляду Ігор Парфьонов наголосив, що завдяки організованому комплексу заходів щорічно зростає. Але поряд з тим стан протипожежного захисту більшості шкіл області потребує суттєвого покращення,  40 %  з виявлених недоліків носять режимний характер і не потребують значних капіталовкладень та часу. Найбільше ігнорують виконання цих недоліків освітні заклади в місті Кіровограді, Голованівському, Новоархангельському, Новомиргородському та Новоукраїнському районах. Загалом, на території Кіровоградщини нараховується 605 шкіл, за останні 2 роки в належний протипожежний стан приведено  130 навчальних закладів, 32 з них у поточному році. Робота щодо покращення стану пожбезпеки активно триває з боку працівників ДПН області, але цього недостатньо – відмінні результати можливі лише за умови спільних зусиль органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, управління освіти і науки облдержадміністрації та органів державного пожежного нагляду.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool