Експозиція до 90 річчя створення комсомолу України

Червень 25, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1837 | Коментарі: 0

26 червня 2009 року виповнюється 90 років з часу створення комсомолу України (ЛКСМУ), що став унікальною школою мужності, ідейного та морального загартування, виховання на кращих бойових і трудових традиціях нашого народу для десятків мільйонів співвітчизників, у якому сформувалася плеяда державних діячів, політиків, учених, фахівців з усіх галузей знань, а також діячів культури   і мистецтва, майстрів спорту, військовослужбовців, повідомляє інтернет-видання «FotoInform». Комсомол України – організація, яка в умовах руйнації старої держави і народження нового світогляду зіграла важливу організаційну роль, в першу чергу – для молодого покоління. Історія ЛКСМУ – це історія боротьби за світле майбутнє, за ідеали комунізму, проти пережитків минулого, релігії, пияцтва тощо. Він увібрав у себе і позитив і негатив радянської системи, розділивши з нею як відповідальність за страшні злочини так і заслуги в організації перемоги радянського народу на полях війни, на трудовому та культурному фронтах. Але комсомол – це не тільки минуле. В умовах розбудови незалежної української держави досвід державотворчої діяльності комсомолу, його виховне значення для підростаючого покоління залишається і надалі дуже актуальними. Тож обласний художній музей, як мистецький центр області, заклад, що піклується про культурне і естетичне виховання та духовне здоров’я нації не залишився осторонь славетної річниці комсомолу і відзначив його цікавою виставкою. В експозиції виставки – картини з фондів обласного художнього музею. Вони передають атмосферу того часу, несучи не тільки естетичне і виховне, а й історичне навантаження. Почуттям власної гідності та глибоким ідеологічним переконанням наповнені роботи Маріупольського В.М. «Вожата» (1956р.) та заслуженого діяча мистецтв УРСР Божія С.М. «Студент» (1968 р.). Ліризмом першого почуття пронизана робота Старосєльської Т.М. «Юність» (1963р.). Про важливий внесок комсомольців в розбудову народного господарства і одночасно про великий ентузіазм молодих бійців трудового фронту розповідають картини Федорова В.О. «Дівчата з будзагону» (1980р.) та «З будзагону» (1980р.). Поєднання героїко-патріотичної та ліричної тематики, пріоритет спільного над індивідуальним, відчуття підтримки і допомоги з боку товаришів, бажання самому в разі потреби прийти їм на допомогу – ось основна тема, що проходить червоною ниткою через усі ці твори. Тому основна мета виставки не тільки в пробудженні інтересу до нашої історії та у відкритті її раніше невідомих сторінок, а і у пропаганді морально-естетичних рис, що є невід’ємною складовою шляхетної людини. Олег Юрченко – провідний екскурсовод відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

IMG_8465

IMG_8467

IMG_8468


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool