Для запровадження швидкісного руху Укрзалізниця потребує рухомого складу нового типу!

Липень 30, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1438 | Коментарі: 0

Про це повідомив перший заступник начальника Головного пасажирського управління Укрзалізниці Ігор Бреус. На думку фахівців, така швидкість є оптимальною для запровадження денного залізничного руху між столицею України та великими обласними центрами. За словами Ігоря Бруса, відповідна Концепція була розроблена на період до 2015 року, але тепер необхідно враховувати зміни в економіці. Запровадження швидкісного руху передбачає ґрунтовну модернізацію колійного господарства, енергопостачання, зв’язку тощо. До того ж Укрзалізниця проводить низку заходів з метою розділення пасажирського та вантажного руху на переважно пасажирські та змішані (вантажні та пасажирські) напрямки. Для реалізації Концепції впровадження швидкісного руху необхідний також рухомий склад високого рівня. Такі поїзди мають відповідати світовим стандартам, швидко набирати швидкість після зупинки, бути виготовлені з застосуванням сучасних технологій та високоякісних матеріалів, працювати від постійного й змінного електроструму (двосистемні). Останнє дуже актуально для залізниць України. Для розвитку денного пасажирського сполучення передбачено використання рухомого складу з розподіленою тягою, що є більш економічно доцільним, ніж звичайних вагонів з локомотивною тягою. Такий рухомий склад, незважаючи на досить високу ціну, більш енергоефективний, потребує менших витрат на обслуговування в процесі експлуатації. Укрзалізниця вже розробила технічні вимоги до таких поїздів та передала їх виробникам. «Наша головна мета — перевезення пасажирів у комфортних та сучасних умовах. Тим більше ми готуємося до Євро-2012. Укрзалізниця вивчала можливих постачальників рухомого складу, орієнтуючись на три основних параметри: якість рухомого складу, температурний режим, комфорт підвіски. Зокрема, були вивчені зразки техніки виробництва України, Польщі, Чехії, Франції, Кореї та інших. Другий показник — вартість поїздів. Третій показник — фінансовий механізм, за яким буде придбана техніка: чи то буде кредит, чи лізинг, чи інше. Ми вже маємо гарні напрацювання з поляками в придбанні рейкових автобусів,  про це інтернет-видання «FotoInform», повідомила прес-служба Одеської залізниці. Що стосується вітчизняних виробників, то окрім намірів ми не маємо ніяких конкретних пропозицій щодо виробництва такого рухомого складу», — сказав Ігор Бреус. Наразі Укрзалізниця має близько 7 тис. пасажирських вагонів, з яких 80% використовуються. Стан зношеності рухомого складу — від 75 до 80%, тому програмою оновлення рухомого складу передбачено щорічно купувати близько 200 вагонів. Цього року фінансовим планом передбачено оновити парк 170 одиницями. «Слід враховувати, що сьогодні ми маємо вагони, що можуть пересуватися зі швидкістю 200 км/год, але не маємо локомотивів, які б пересувалися зі швидкістю 160 км/год. Тому концепцією проробляється варіант впровадження денного пасажирського сполучення поїздами з розподіленою тягою швидкістю 160 км/год. А звичайні поїзди курсуватимуть без змін», — повідомив Ігор Бреус.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool